05-03-2015

WAT IS ASCENTIE + signalenAscentiesymptomen: Innerlijke Lichaams Trillingen, Oor Klanken & Hoofdpijnen


Wat is ascentie 

De Mensheid zit midden in het planetaire asctentie (verlichtings-) proces van Moeder aarde, evenals een persoonlijk ascentieproces als je daar voor kiest. Wat kun jij doen? Hoe kun jij je voorbereiden?.. en, waarom?
Veel mensen weten (nog) niet wat ascentie is en als kennismaking probeer ik een uitleg te geven die iedereen kan begrijpen. Want, het omhelst veel meer dan wat hieronder vermeld staat. Zonder al te veel in details te treden leg ik hier een aantal basis principes uit. Ik zal ook andere informatie aanreiken zodat je hierna verder kunt met jouw ontwakingsproces.

Wat is ascentie nu eigenlijk?
We leven in een zeer bijzondere tijd. Er is niemand op de planeet die nog niet van het fenomeen 2012 heeft gehoord. Veel mensen beginnen inmiddels instinctief te voelen dat er iets staat te gebeuren, iets bijzonders en spectaculair. De doemscenario’s die soms worden geschetst zijn in ieder geval niet waar. Er breekt wel op korte termijn een nieuw tijdperk aan, een Gouden Tijdperk waarin we geen angst meer kennen en vanuit onvoorwaardelijke liefde leven, in totale harmonie met de gehele kosmos. Ascentie is dus het proces waar iedereen voor kan kiezen om jezelf letterlijk te verheffen (verheffen = ascenderen) naar deze nieuwe staat van bewustzijn.

Persoonlijke Ascentie

Wil je ascenderen, dan moet je uiteindelijk leren herinneren wie je werkelijk bent. We zijn allemaal op een reis van herinnering en dit is een individueel pad. Want jij weet alles al maar bent het vergeten gedurende je leven. En wil je dus ascenderen dan moet je dit weer leren herinneren. We hebben allemaal een ziel en die is verbonden met de Bron – de Creator – God – Vishnu – Allah – Jahweh – Wodan – Hij/Zij die 1000 namen heeft en nog steeds onnoembaar is, geef het maar een naam die voor jou goed voelt want het is allemaal in de essentie exact hetzelfde. Het verschil zit hem alleen in de wijze waarop het geloof lokaal wordt belijd en ook dat kan iedereen doen zoals men het verkiest, met respect voor elkaars overtuigingen. Het is dus belangrijk om te weten dat er geen levend wezen op aarde is, die niet de mogelijkheid heeft om dit proces succesvol te doorlopen. Je Hogere Zelf (ziel) spreekt vaak genoeg tegen je maar we luisteren er niet (meer) naar. Want, ons ego wuift het weg. Ons ego houdt ons namelijk gevangen in de lagere energieën van angst. Stel je het volgende eens voor: Je gedachten zijn net als een kristalhelder bergmeer en onze ziel stuurt ons beelden die reflecteren, als gedachten, op de oppervlakte van ons meer. Maar als onze gedachten zich net als de golven over een meer verplaatsen, en dat gebeurt dus, vertroebelt het beeld wat ons Hogere Zelf ons duidelijk wil maken. Daarom hebben we soms ineens een bepaald inzicht, gevoel, intuïtie, déjà vu, plotselinge neiging om een bepaalde actie of handeling te doen die je niet kunt plaatsen omdat je er niet eens aan dacht of mee bezig was… De meeste mensen ontvangen vanwege de verstoring van de golven op het meer dus niet het gehele plaatje maar slechts fragmenten van de werkelijke boodschap.
Dus als je met jouw persoonlijke ascentie aan de slag gaat, is het essentieel om te leren je gedachtepatronen een halt toe te brengen. Dat gaat niet van vandaag op morgen. Maar gezien de huidige tijd kan het vele, vele malen sneller dan ooit te voren! Laat alles wat je in het leven bezig houdt los zoals de dagelijkse zorgen, angst etc. en leer opnieuw te luisteren naar je innerlijke zelf.
Je werkt daardoor eigenlijk continu aan wat men noemt het verhogen van jouw trilling en je frequentie. Dit is een term die je veel hoort in de spirituele wereld van vandaag. Hiermee bedoelt men over het algemeen; de mate (hoeveelheid) van kosmische energie die je kunt opnemen en uitzenden in jouw omgeving, wat vervolgens je bewustzijn steeds verder zal verruimen. Jouw zuiverheid, je oprechte intenties... zonder tussenkomst van het ego. Want, zoals gezegd, het is je ego die je in angst en onzekerheid houdt. Jouw essentie, wie je werkelijk, bent is pure liefde en kent totaal geen angst. Angst en depressie zijn van een zeer lage trilling, waar liefde en dankbaarheid een extreem hoge trilling heeft.
Ken je het gevoel dat als je verliefd bent dat je de wereld aankunt? Alles lukt ineens, niets deert je want er bestaat geen negativiteit, je zit vol passie, vreugde en onvoorwaardelijke liefde! De reden is heel simpel, dat komt omdat de trilling van liefde (volledig vrij van angst) zo extreem hoog is en je jezelf op dat moment er volledig mee hebt verbonden. Het is wat men noemt de “Wet van Aantrekkingskracht”, wat je uitstraalt trek je aan. Het is echter de kunst om deze staat van zijn 24 uur per dag vast te leren houden en dan gaat er een nieuwe wereld voor je open!
Een veelgemaakte fout in dit proces is dat de liefde vaak voorwaardelijk is en tevens van een ander afhangt! Ben je al eens verliefd op jezelf geweest? Hou je van jezelf? Hoe lang is het geleden dat je in de spiegel hebt gekeken en tegen jezelf hebt gezegd dat je van jezelf houdt? Dat is het belangrijkste ingrediënt want als je niet onvoorwaardelijk van jezelf houdt, hoe kun je dan van een ander houden? Als jouw geluk van een ander afhangt en de eerder besproken verliefdheid ebt langzaam aan weg, wat komt er dan voor in de plaats? Verliefdheid voor een ander is altijd een fase maar verliefdheid, onvoorwaardelijk van jezelf houden, kan je hele leven duren. Dit zul je gaan uitstralen en mensen in jouw omgeving zullen het aan je gaan zien, je straalt liefde uit, je voelt je energiek, je trekt geluk, overvloed en voorspoed aan omdat je simpelweg de trilling van liefde constant weet vast te houden. Realiseer jezelf dat jij in al je facetten al helemaal perfect bent!
Eigenlijk klinkt dat allemaal erg simpel en heel logisch, toch? Maar hoe doe je dat dan? Jouw “trilling” of “frequentie” verhogen?

Het ascentieproces
Om jezelf op te tillen naar deze hogere (licht)frequenties, waardoor uiteindelijk de 5e dimensie toegankelijk en zichtbaar wordt, zul je moeten werken aan 3 belangrijke aspecten. Er zijn er velen maar daar ga ik nu niet op in om het nog enigszins behapbaar te houden.
  • Het verhogen van jouw bewustzijn
  • Het verhogen van jouw licht frequentie
  • Het werken aan een volledige opening van wat men noemt de “Anthakarana” (Regenboogbrug) en samensmelting van je Hogere Zelf

En hoe krijg je dan nu voor elkaar, ... Ascentie?

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Vele handreikingen worden in deze tijd gegeven omtrent het ontwikkelen van het menselijk bewustzijn. Lees hier: “Bewust-Zijn”, en dat is weer gelijk aan “Ik Ben”, jouw “I AM presence” ofwel je Hogere Zelf – je Ziel. Je kunt verschillende cursussen, trainingen of workshops volgen die je goed en snel op weg kunnen helpen. Als je er voor kiest om dat niet te doen kun je jezelf gaan verdiepen in kennis omtrent ascentie en geheel op jouw eigen unieke wijze je pad bewandelen. In alles geldt, jij hebt op ieder moment de keus te doen wat jij wilt.
Meditatie is een van de activiteiten die over het algemeen noodzakelijk wordt geacht om de gewenste staat van zijn te realiseren. Je kunt dit al doen door iedere dag 10 minuten je gedachten leeg te maken in een rustige omgeving (thuis of in de natuur) en de stilte leren ervaren. Meditatie kan ook in beweging, zoals lopen in de natuur, yoga, tai chi etc. Er zijn dus verschillende vormen van meditatie. Los van meditatie staan hieronder 3 belangrijke inzichten die je in je leven zou kunnen toepassen:
  • Eenheid: we zijn allen een
  • Overvloed: er is genoeg voor iedereen
  • Vrijheid & liefde: er is niks wat je moet doen en wat je ook doet, doe het uit liefde
Een andere tip is om ervoor te zorgen dat je bij alles wat je doet, alle binnenkomende energieën die je creëert, alleen de focus en intentie legt bij het licht, liefde, vreugde, positiviteit, passende spirituele actie, enz.. Er zijn ook nog andere manieren om je op weg te helpen naast meditatie zoals bidden (op jouw eigen wijze!), positieve affirmaties en visualisaties, lezen van spirituele artikelen en boeken, mantra’s zingen, bijwonen van ceremonies, lezingen of workshops.
Hierdoor werk je dus aan het verhogen van jouw persoonlijke lichtfrequenties, kom je beter in resonantie/harmonie met de wereld om je heen en kun je uiteindelijk de connectie met je Hogere Zelf herstellen. Desondanks zou ik iedereen aanraden om op zoek te gaan naar mensen in je omgeving die je kunnen helpen bij het proces van ontwaking in deze tijd. Het is namelijk erg belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich gaan realiseren wat er staat te gebeuren en zich voorbereiden op dit proces. Want er gaat heel veel gebeuren in een hele korte tijd. Er zijn al vele mensen een heel eind op weg, wat het voor anderen weer makkelijker maakt om sneller vooruit te komen dan.
Geef liefde aan alles wat je tegenkomt in je leven maar bovenal, ... Heb jezelf lief en hou van Moeder Aarde!

Planetaire Ascentie

Moeder Aarde zit momenteel ook in haar ascentieproces. Al klinkt dit raar voor velen, maar zij verheft zichzelf binnenkort naar de vierde dimensie en van daaruit verder naar de vijfde etc.. Daar waar persoonlijke ascentie mogelijk was op individuele basis de afgelopen duizenden jaren, is nu het moment aangebroken dat we deelgenoot mogen zijn van een planetaire ascentie. Dit betekent dat iedereen op de planeet de kans krijgt om mee te ascenderen naar een hogere dimensie, de vierde, vijfde en verdere dimensies. Dit is de periode is waarin zich het eenheidsbewustzijn zal gaan manifesteren op Aarde. 2012 is dus een zeer bijzonder en belangrijk jaar voor het ascentieproces van zowel de Aarde als de gehele mensheid en zelfs het universum. Hierbij wordt namelijk de mogelijkheid geboden om in eenheid te ascenderen samen met Moeder Aarde. Iedereen zal zich hier, vroeger of later, bewust van gaan worden en uiteindelijk moeten ontwaken om de stap naar de volgende dimensies te maken (als je dat wilt natuurlijk) naar een leven in onvoorwaardelijke liefde... vrij van angst en controle!
Moeder Aarde is haar eigen trillingen/frequenties namelijk al geruime tijd aan het verhogen om zich voor te bereiden op dat moment. Het is inmiddels zelfs al wetenschappelijk bewezen dat de frequenties van de Aarde zijn toegenomen. De magnetische polen zijn al verschoven en zullen uiteindelijk verdwijnen. Iedere piloot op aarde kan dit bevestigen en ook dit is inmiddels al een wetenschappelijk feit. Dat is de voorbode voor een werkelijke fysieke poolverschuiving en die kan ieder moment plaatsvinden. Er zijn ongekend veel aardbevingen, overstromingen en andere natuurfenomenen die ‘onverklaarbaar’ en op z’n minst, net als de samenleving, uit balans zijn. En deze balans zal opnieuw worden hersteld.
Is dit nu reden om in paniek te geraken? Nee, in tegendeel dus! Het is wel belangrijk om je voor te gaan bereiden. Want daar waar het voorheen enorm moeilijk was om bovenstaande niveaus van bewustzijn en frequentie/trilling te bereiken wordt het door Moeder Aarde op dit moment voor iedereen ondersteunt die ervoor kiest deelgenoot te willen zijn van deze bijzondere gebeurtenis. Sinds een tijdje zul je waarschijnlijk al ervaren dat de tijd nog sneller gaat voor je gevoel. Ik werkelijkheid is de snelheid van de tijd ook toegenomen. Hierdoor wordt het planetaire en persoonlijke ascentieproces enorm wordt versneld met nieuwe energieën die zich op Aarde gaan manifesteren. Dit biedt de mogelijkheid om met z’n allen het eenheidsbewustzijn te gaan verankeren op Aarde zodat we naast onze persoonlijke processen ons tevens gaan verbinden met onze Grote Moeder Aarde. En samen met haar kunnen we door naar de volgende dimensies. Dus het wordt hoog tijd om massaal te ontwaken!

Namaste

Geen opmerkingen:

Een reactie posten