04-03-2015

Volle maan 5 maart 2015

 Volle maan 5 maart 2015De temperatuur stijgt langzaam en de aarde warmt op. Het verborgen leven ontwaakt geleidelijk. De knoppen laten zich al meer zien, maar het nieuwe leven is nog steeds weggestoken onder vele vliesjes. In deze periode wordt duidelijk wat levensvatbaar is. De Sneeuwmaan is een goede tijd om stil te staan bij het feit dat je eigenlijk alles wat je maar wilt kunt creëren. Word je bewust van je mogelijkheden en vier dit! Bedenk dan wat je het liefst wilt laten groeien. Het thema bij deze maan is kiemkracht en ontkiemen.

De Maan staat in het aardeteken Maagd. Dit geeft de neiging tot ordenen, organiseren of analyseren. Dit kan erg nuttig zijn. Wellicht heb je tijdens de vorige nieuwe maan je wensen en dromen beschreven, en Maan in Maagd kan je nu helpen de eerste voorzichtige stappen te bedenken of zetten naar de realisatie ervan. Een valkuil is dat je alles tot in detail wilt uitdenken en blijft analyseren om controle te houden, want dat voelt veilig. Je wilt graag alles goed doen, maar rem jezelf niet te veel af door alle spontaniteit de kop in te drukken. Verlies jezelf ook niet in behulpzaamheid en nuttigheid voor anderen. Wees verdraagzaam, vooral voor jezelf en jouw dromen.
De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het sterrenbeeld Vissen. Hierdoor worden gevoelens, dromen en intuïtie sterker. Je kunt een creatieve of spirituele doorbraak ervaren. Omschrijf je inzichten en je hartenwens(en) – zorg voor duidelijkheid (Maagd) in plaats van vaagheid (Vissen). Bedenk dat als je jezelf dient en liefhebt, je ook de wereld om je heen dient.
Pluto staat harmonieus ten opzichte van de Maan. Dat kan een enorme psychische kracht geven. Wat verborgen is, zal worden onderzocht en blootgelegd. Des te belangrijker dus om te weten wat er in jouw innerlijk leeft, voordat je heel fanatiek een bepaalde richting inslaat. Gesloten deurtjes kunnen ineens openspringen en je bewust maken van verborgen gevoelens.
Venus en Uranus staan direct naast elkaar en dit kan de behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid aanwakkeren. Vooral in de liefde is er behoefte aan vrijheid, gelijkheid, maar ook vernieuwing. Wat saai of als sleur voelt, zal ontevredenheid en onrust geven. Ook hier geldt weer: onderzoek wat precies je verlangens zijn, want anders schieten je gevoelens alle kanten op en dat zal niet bevorderlijk zijn voor jezelf en je relatie.

De spanning tussen Uranus en Pluto neemt toe tot en met 17 maart. Vasthouden aan oude, niet-werkende situaties of aan mensen die je ontgroeid bent, zal niet meer werken, want of jij of je omgeving zal dat niet meer toelaten. Waar wil je verandering? Waar word je geconfronteerd met verandering in je leven? Wat is het grote goed dat die verandering jou kan opleveren? Luister naar je ziel, zie de tekens op je pad. Ploeg je innerlijke akker om en geef energie aan je zielenplannen en –wensen. Zo creëer je (mee) aan wat jij de komende tijd het liefst wilt laten groeien.

Tekst en foto © Petra Stam


Alles over de Maan, oorsprong van onze feesten, symboliek, praktische toepassingen, etc. in ‘In het licht van de Maan’

Mijn praktijk - consulten tarot, astrologie en klassieke homeopathie: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten