04-03-2015

Volle maan en Zwarte Maan

Volle maan en Zwarte Maan

5 maart

De Maan brengt gevoelens, emoties en dromen omhoog uit het rijk van het onderbewuste. Tijdens deze volle maan staat haar donkere zuster, de Zwarte Maan, direct naast haar. Zij kan je vandaag en morgen confronteren met de minder aangepaste kanten van jezelf, je de gevolgen van je acties tonen, je diepste maar niet per se gewaardeerde gevoelens omhoog trekken of spiegelen in een ander... Duw haar niet weg! Luister naar dat deel van jezelf, ookal weet je dat je daar nou niet direct applaus op zult krijgen. Door ook de Zwarte Maan een plek te geven, te accepteren als een deel van jezelf, kun je jezelf juist bevrijd voelen en beter begrijpen, en leven vanuit jouw essentie (in plaats van die van anderen).
Zwarte Maan in Maagd toont je wanneer je dienstbaarheid bent ‘omdat het moet’, of omdat je niet bekritiseerd wilt worden. Misschien komt dit voort uit een verleden waarin er veel kritiek werd geleverd of hoge eisen aan je werden gesteld. Maar het is je opgave om je eigen weg te zoeken! Onderzoek hoe je op een zuivere manier dienstbaar kunt zijn. Om dat onderscheid te maken, moet je luisteren naar je hart en naar je intu├»tie en vertrouwen op je gevoel!
De Zwarte Maan geeft je de kans om oude, gestagneerde gewoonten te zien en te doorbreken. Als dat lastig is, kan het je (oude) reactie zijn om weg te vluchten in dromen, muziek of contact met het hogere. Prima, maar luister dan ook naar wat je binnenwereld zegt zodat je het daarna vorm kunt geven in werkzaamheden of projecten in de buitenwereld. Zoals ik al schreef in het volle-maan-bericht: Bedenk dat als je jezelf dient en liefhebt, je ook de wereld om je heen dient.

Posted on March 4, 2015 by Petra Stam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten