05-03-2015

Hoe maak je een natuurlijke antibiotische zalf aka natuurlijke Nesporin maken.


Neosporin is de automatische manier om te gaan voor het merendeel van de mensen wanneer ze schaafwonden, snijwonden en andere huidletsels oplopen. Neosporin is een antibacteriële zalf die de genezing bevordert. Hoewel de meeste van ons deze zalf jaren lang hebben gebruikt, laat één snelle blik over de ingrediënten lijst ons afvragen wat we in hemelsnaam op onze huid smeren.
De Ingrediënten zijn onder andere: neomycinesulfaat Polymxin B, zinkbacitracine, pramoxine en nog veel meer allemaal gemengd in vaseline. Er zijn veel bijwerkingen geassocieerd met deze ingrediënten, zoals allergische reacties, spiertrekkingen, convulsies, gehoorverlies, schade aan de foetus, huiduitslag, netelroos, beklemming op de borst, en de lijst gaat maar door. Neosporin kost ongeveer $ 10 per ons met al deze onbekende stoffen erin. Maar Moeder Natuur biedt ons een overvloed aan ingrediënten die zijn net zo geneeskrachtig en voordelig zijn zonder de bijwerkingen. Moet er een uitval in de fundamentele burgerlijke diensten ontstaan, om welke reden dan ook, moet je weten hoe je een natuurlijke, maar toch krachtige, lokale antibacteriële oplossing kan maken.Neosporin is de automatische manier om te gaan voor het merendeel van de mensen wanneer ze schaafwonden, snijwonden en andere huidletsels oplopen. Neosporin is een antibacteriële zalf die de genezing bevordert. Hoewel de meeste van ons deze zalf jaren lang hebben gebruikt, laat één snelle blik over de ingrediënten lijst ons afvragen wat we in hemelsnaam op onze huid smeren.
In het onderstaande recept, bevat elk ingrediënt vele helende eigenschappen. De basis is een combinatie van oliën die antiviraal, anti-inflammatoir, anti-microbieel en anti-schimmel zijn. De kruiden hebben verschillende geneeskrachtige eigenschappen ook. Bijenwas is een huidbeschermer, het houdt irriterende stoffen uit de huid terwijl de luchtcirculatie in het gewonde gebied wordt bevorderd. Toverhazelaar helpt bij het reinigen en desinfecteren van wonden, terwijl helpt bij het versnellen van het genezingsproces. Dit zijn slechts enkele van de geweldige voordelen van deze natuurlijke antibiotische zalf.

ingrediënten:

1/2 c. kokosnootolie
1/2 c. amandelolie, druivenpitolie, of olijfolie
1/2 c. geneeskrachtige kruiden naar keuze (kamille, calendula, smeerwortel, lavendel, weegbree bladeren)
4 eetlepels bijenwas
2 tl toverhazelaar
15 druppels lavendel of tea tree etherische oliën (optioneel)

Instructies:

1. Die de kruiden in een glazen pot en giet olie over de kruiden. Zorg ervoor dat ze ondergedompeld zijn.
2. Zet de glazen pot in een sauspan voor de helft gevuld met water. Verhitten op laag vuur gedurende 30 minuten. Roer vaak.
3. Zeef de kruiden uit de olie met een koffiefilter, kaasdoek, t-shirt, enz.
4. Plaats de gespannen olie terug in de pot in de pan met water.
5. Voeg de bijenwas toe.
6. Roer alles goed door.
7. Haal van het vuur zodra het volledig is gesmolten
8. Voeg toverhazelaar toe en meng het met de rest.
Eenmaal afgekoeld, in een bak naar keuze bewaren.
Toepassen op schaafwonden, snijwonden, brandwonden, luieruitslag, droge huid, voetschimmel, etc.
Deze zalf moet op een koele, donkere plaats worden bewaard. Goed voor maximaal een jaar.
Bron: healthbytes.me

Geen opmerkingen:

Een reactie posten