04-03-2015

De sleutel tot een lang en gezond leven: Citroensap


© Shutterstock.
Wie superfoods zegt, denkt meteen aan quinoa, gojibessen en chiazaad. Er is echter een superfood dat erg vaak over het hoofd wordt gezien: de citroen. Citroensap zorgt naast een zuur gezicht namelijk ook nog voor een heleboel andere goede dingen.
Voorkomt nierstenen
Een half glaasje citroensap per dag verhoogt het citraatniveau in de urine. Verschillende studies hebben aangetoond dat dit nierstenen kan voorkomen.

Verzacht een zere keel
Een beetje citroensap gemixt met honing helpt een zere keel te verzachten.

Helpt met gewichtsverlies
Citroensap bevat pectine, een oplosbare vezeltje waarvan bewezen is dat het een belangrijke rol speelt bij het afvallen.

Begin je dag vol energie
Weg met de caffeïnedrankjes. Begin je dag met een mengeling van warm water en citroensap. Het brent niet alleen je spijsvertering op gang, maar voorziet je ook meteen van de nodige dosis vitamine C.

Verlicht jeuk
Insectenbeten of brandnetelwonden? Wrijf er wat citroensap over om de irritatie te verlichten. Citroensap heeft namelijk een verzachtend en licht verdovend effect.

Bron van kalium
Bananen zijn lang niet de enige manier om kalium binnen te krijgen. Naast vitamine C bevat een citroen maar liefst 80 miligram van dit belangrijke mineraal.

Haalt koorts naar beneden
Je hoeft niet langer je dagen in bed te slijten als je koorts hebt. Bij een lichte verhoging kan een glaasje citroensap helpen om de koorts sneller te doen zakken.
(Door: Sophie Vereycken)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten