17-02-2015

8 manieren om vast te stellen of honing echt is of nep.

Omdat we vrijwel overal honing kunnen kopen, misbruiken verkopers deze beschikbaarheid soms om honing die niet 100% natuurlijk is te verkopen.
Gelukkig leer in dit artikel hoe vast te stellen of de honing natuurlijk is of niet.

Omdat we vrijwel overal honing kunnen kopen, misbruiken verkopers deze beschikbaarheid soms om honing die niet 100% natuurlijk is te verkopen. Gelukkig leer in dit artikel hoe vast te stellen of de honing natuurlijk is of niet.
1. De eerste stap die je kan helpen om erachter te komen of de honing natuurlijk is begint met het lezen van de samenstelling op de achterkant van de pot. De fabrikant is verplicht de samenstelling van honing en het percentage van de hoeveelheid op te geven.
2. Natuurlijke honing is niet plakkerig. U kunt dit testen door er een beetje honing tussen je vingers te nemen. Wrijf een beetje, natuurlijke honing zal absorberen in de huid. Als honing kleverig wordt tijdens het wrijven, betekent dat het suiker of kunstmatige zoetstoffen bevat.
3. Plaats een paar theelepels honing in een pot en verhit deze daarna bij hoge temperatuur. De natuurlijke honing wordt gekarameliseerd, terwijl nep schuimig en vol bubbels geworden is.
4. Door enkele druppels honing op een stuk papier te laten vallen kunt je de puurheid van de samenstelling onthullen. Na een tijdje, als de honing wordt geabsorbeerd in het papier, dan is het een echte honing. Honing die veel water heeft in zijn samenstelling zal in een paar seconden door het papier heen breken.
5. Leg wat honing in de buurt van een mierenkolonie. Als de mieren worden aangetrokken door de honing betekent het dat de honing natuurlijk is.
6. Doe wat honing in water. Als honing verhardt en op de bodem valt van de beker, betekent dat het echte honing is. Terwijl de nep honing zal oplossen in het water.
7. Het prikkende gevoel in de mond en het gevoel van een verbrande tong zegt dat honing natuurlijk is, nep honing zal zulke effecten niet kunnen hebben.
8. Natuurlijke honing zal zwaarder worden nadat u het op een boterham heeft gesmeerd. Nep honing zal alleen het oppervlak van het brood nat maken.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten