31-03-2015

Volle maan en maansverduistering 4 april 2015 (Petra Stam)

Ik heb de volle maan in deze periode de Eimaan genoemd, naar het prille leven dat veelal nog veilig verstopt zit achter beschermlaagjes. De jonge scheuten, blaadjes en dieren die er al wel zijn, zijn kwetsbaar en hebben zorg en bescherming nodig. Het kan immers ook in april nog koud en onbestendig zijn.
Als je plannen, wensen en doelen hebt, is het een goede tijd om hiervoor de eerste stappen in de buitenwereld te zetten. Maar wees zorgvuldig: bescherm je dromen en wensen en zet voorzichtige stappen in dit ontwikkelingsstadium.
De Maan staat in Weegschaal. Dit maakt charmant, vriendelijk, gevoelig voor stijl en sfeer, bemiddelend en diplomatiek. Je antennes werken perfect, maar het is een uitdaging om de harmonie te bewaken of bewaren zonder dat dit ten koste van jezelf gaat. Weegschaal heeft te maken met relaties (jij en de ander) en het zoeken naar voldoening hierin.
De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het vuur- en lenteteken Ram. Je kunt in deze periode ervaren dat je vuur weer ontwaakt en ook jouw innerlijke krijger aan terrein wint. Ram helpt om tot ontplooiing te laten komen wat jij wil. Dit gaat gepaard met ongeduld, impulsiviteit, actie en moed. Het is belangrijk om je eerst bewust te worden van je gevoelens en dan pas actie te ondernemen.

De Maan staat recht tegenover Uranus en de Zon staat direct naast Uranus. Deze combinatie geeft een groot verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid, maar soms ook ontevredenheid met het hier en nu, knal-boem-gevoelens, experimenteerdrang, plotse inzichten in gevoelens, opgewektheid en nieuwe idee├źn.
Zowel de Zon als de Maan staat in een spanningsvierkant met Pluto. Hierdoor spelen er thema’s die met macht en onmacht te maken hebben, een schaduwkant van jezelf laten zien, je confronteren met verborgen gevoelens. Ook kun je de behoefte voelen om je persoonlijkheid en gevoelswereld te onderzoeken en transformeren.
Het vierkant tussen Uranus en Pluto is ook nog actief, dus wat jouw vrijheid beperkt, kan breken of transformeren in deze tijd. Het gaat erom op een nieuwe manier te leven, zodat je kunt groeien en jezelf kunt ontplooien op de gebieden die zowel jou als de wereld dienen.
Jupiter, de planeet van geloof, geluk en expansie, staat harmonieus ten opzichte van de Zon en de Maan. Dit maakt dat je de komende periode optimistisch en vol vertrouwen tegemoet kunt gaan. Reislust kan opspelen – in de wereld of in de geest.

Alsof het nog niet genoeg is, is er op 4 april ook nog een totale maansverduistering. Deze is niet zichtbaar voor ons, omdat deze overdag plaatsvindt. Doorgaans verdwijnt twee keer per jaar de volle maan achter de Zon. Maansverduisteringen werken via het onderbewuste. De Zon brengt onderbewuste stromingen aan het licht, waardoor gevoelens die je veilig had opgeborgen kunnen worden blootgelegd. Je kunt dit proces omarmen en aangaan of hysterisch proberen weg te stoppen. Besef dat er licht wordt geworpen op zielenzaken, dus durf te voelen wat er van werkelijk belang is voor jou! De Maan staat in Weegschaal, dus de nadruk ligt op relaties en verbindingen met anderen. Wat ben je op dit gebied aangegaan of heb je weggeduwd de afgelopen maanden? Tijdens en (maanden) na de maansverduistering zal duidelijk worden wat jouw hogere zelf en/of relatie niet meer dient.

Luister en zorg extra goed voor je zielsverlangen en bescherm je diepste wensen. Neem jezelf serieus en zet de eerste stappen om te realiseren wat je echt wilt. Het is een magische tijd waarin je dankbaar mag zijn voor alles wat groeit en mogelijk is, zowel buiten jezelf als in jezelf.

Tekst en foto © Petra Stam

De foto is een kaart uit ‘De Maan, 66 mystieke kaarten voor bewustwording’
Alles over de Maan, oorsprong van onze feesten, symboliek, praktische toepassingen, etc. in ‘In het licht van de Maan’

Mijn praktijk: tarot, tarot/astrologie, klassieke homeopathie of spirituele coaching: http://www.petrastam.nl/consulten/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten