17-03-2015

Hoe ontgiftig je van E621 (mononatriumglutamaat) en aspartaam

In het artikel E-nummer 621 verstoort zenuwstelsel ernstig. Waar zit het in?  kon je  lezen waarom je E621 beter kunt vermijden. Je lichaam hoopt giffen op, zoals E621 (mononatriumglutamaat, MSG) en aspartaam (E951).

De vraag is dan ook: hoe kom je er vanaf ?

Terwijl we mononatriumglutamaat en/of aspartaam binnen krijgen in de loop der tijd, produceert ons lichaam een formaldehyde bijproduct tijdens de omzetting van de deze gifstoffen. De formaldehyde bindt zich aan de DNA cellen en veroorzaakt DNA schade. Het is de opeenstapeling van formaldehyde, die ziekte (waaronder kanker) en persoonlijkheids-, ontwikkelings-, en neurologische aandoeningen veroorzaakt. E621 en E951 zijn niet zomaar gifstoffen: het zijn excitotoxinen. En dit zijn moleculen, die werken als prikkelende neurotransmitters, die tot vergiftiging van zenuwcellen kunnen leiden.
E621 (mononatriumglutamaat ) en E951 (aspartaam) gevaarlijk voor zenuwstelsel
Er zijn glutamaat neurotransmitters in de hersenen, maar ook in het hart, het zenuwstelsel en het darmkanaal. Dit houdt in dat een tekort aan natuurlijke bescherming een onmiddellijke negatieve reactie veroorzaakt. Het consumeren van MSG (E621) en andere excitotoxines veroorzaken sterk ongewenste effecten.
Het is daarom verstandig om de natuurlijke afweer van het lichaam tegen deze excitotoxine  reacties te vergroten en zo je lichaam te helpen om deze gevaarlijke chemicaliën uit je lijf te krijgen. De eerste stap in de ontgiftiging van E621 en E951 is natuurlijk de vermijding ervan.
Producten met de ingrediënten uit de weg gaan, brengt je al een heel eind in de goede richting. Er zijn tal van natuurlijke middelen die verdere ontgiftiging ondersteunen.

Kruiden en voeding beschermen tegen mononatriumglutamaat en aspartaam

 • Magnesium (liefst de chelaat of citraatvorm voor goede opname)
 • Omega 3 (bijvoorbeeld uit krillolie of lijnzaadolie)
 • Selenium
 • Zink
 • Ginkgo Biloba
 • Rode klaver
 • Melkdistel helpt de lever bij reiniging van gifstoffen.
 • Kurkuma is ook een hele goede optie. Het bevat kurkumine en voorziet het lichaam van DNA herstellende enzymen
 • Broccoli, bloemkool
 • Vitamine B1, B6
 • Vitamine C
 • Vitamine E
Op de website Unblind My Mind zijn een aantal ervaringen te lezen van mensen/kinderen die gestopt zijn met met name E621. Dit is vrij indrukwekkend en daarom een kleine greep:
“Mijn zoontje kreeg een glutamaatvrij dieet vanaf 3 jaar. Binnen 2 weken zag ik verbetering. Na 2 weken was hij oplettender en zich beter bewust van zijn omgeving. Hij communiceerde spontaner en uitgebreider, deed het beter op de peuterschool en was rustiger. Ook volgde hij beter instructies op. Deze verbeteringen gingen door. Hij heeft in een ‘mist’ gezeten en is nu veel opener.”
“Het vermijden van MSG heeft een grote impact op mijn zoon. Verslechteringen in zijn stemmingen en gedrag zijn weg. Hij kan zich beter focussen en is zich beter bewust van zijn omgeving. Ook zijn eczeem is zo goed als weg. Hij heeft een stoornis in het autisme spectrum en we hopen dat dit label t.z.t. ook wegvalt. “
“Ik zie echt een verandering in mijn zoon, die gediagnosticeerd is met autisme en Down. We hebben nog niet eens alles uit zijn voeding geëlimineerd. Hij communiceert meer en is aanwezig. Hij luistert beter, en heeft minder ongewenst gedrag. Hij reageert normaal in conversaties.”
“Mijn zoon was 2 jaar geleden gediagnosticeerd met autisme en epilepsie. Hij kreeg medicatie tegen epilepsie. Er was geen spontaan taalgebruik, maar zijn taalgebruik en interacties met anderen begonnen binnen twee weken te veranderen. De logopedist zijn dat hij 30 woorden spontaan ratelde, wat al 2 jaar niet meer gebeurd was. Ook zijn slaap is er op vooruit gegaan. Hij is meer gefocussed en meer aanwezig. Een echte doorbraak moet nog komen.”
“We zijn een week geleden met een glutamaat vrij dieet. We waren al bezig met een gluten-, soja-, caseïnevrij dieet dus we zaten er al dichtbij. We zien meer plezier en gelach bij onze dochter, ze is meer spraakzaam en spontaan. We zien nog steeds problemen met focus, herhaalgedrag en onbereidheid in bepaalde dingen maar we zijn nog maar een week bezig.”
“Onze zoon was een jaar geleden gediagnosticeerd met PDD NOS in de eerste graad. Hij was luidruchtig, had problemen met sociale interactie en vertoonde explosief gedrag. We startten met een glutamaatvrij dieet. Na twee weken kregen we een ontwenningsverschijnselen: geïrriteerdheid, grieperigheid. Dit kunnen ontwenningsverschijnselen zijn. Na een maand was mijn zoon nauwelijks nog luidruchtig, hij was rustiger, zich bewuster en kon beter met zijn frustraties omgaan. Ikzelf verloor gewicht, had veel meer energie. Mijn man’s darmproblemen waren er niet meer, en hij voelt zich alerter en beter gefocussed.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten