20-03-2015

10 maatregelen tegen electrosmog, straling en 1 oplossing.

10 maatregelen tegen elektrosmog, straling en 1 oplossing

Draadloos niet veilig
Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights(Hayo Bol) Volgens het bouwbiologisch advies uit 2008 gemaakt door bouwbiologen uit Duitsland is de richtwaarde voor een Dect telefoon 0,1 microWatt per vierkante meter. Dit is wat als gezond en normaal wordt ervaren. Een Dect telefoon aan je hoofd geeft echter een belasting van 1.000.000 microWatt per vierkant meter. Ongelofelijk maar waar. Als de dect niet aanstaat maar gewoon in de houder geeft deze nog altijd een belasting van 40.000 microWatt per vierkante meter. Zit je binnen een straal van 1 meter bij je telefoon televisie te kijken, word je hoe vreemd dat ook lijkt nog altijd belast.
Kijken we naar belasting van een mobiele telefoon via het UMTS netwerk dan zijn de waarden als volgt: De bouw biologische richtwaarde voor in de huiskamer is gesteld op 1 microWatt per vierkant meter. Word je gebeld dan heb je een punt belasting van 10.000.000 microWatt per vierkante meter. De volgende spotprent komt daarmee akelig dicht bij de realiteit.


Draag je de GSM in de broek-, vest-, of borstzak dan zakt de belasting naar nog steeds een onveilige marge van ‘slechts’ 1.000.000 microWatt per vierkante meter.

Een UMTS zendmast op 300 meter afstand is verantwoordelijk voor een belasting van 300
microWatt per vierkante meter continu!

We kunnen dus wel voorzichtig stellen dat we
met zijn allen nogal belast worden door straling
afkomstig van apparaten en zendmasten.
Aangezien de 4e Generatie netwerkmasten op
dit moment wordt uitgerold in Nederland is het
wellicht verstandig om eens na te denken over
preventieve maatregelen.
De hoeveelheid straling waar de mens tegenwoordig aan bloot wordt gesteld is vele malen hoger dan pak ‘m beet 10 jaar geleden. Er zijn door WHO normen gesteld waar een mens continu aan zou mogen worden bloot gesteld zonder dat dit schadelijk gevolgen zou kunnen hebben.
Het probleem hier is dat we met zijn allen niet weten wat de effecten zijn van langdurige blootstelling, gewoon omdat de draadloze technologie minder dan 10 jaar in ons midden is. Pas tussen 2020 en 2030 zullen de gevolgen als die er komen pas echt en goed zichtbaar worden. Sommige bouw biologen waarschuwen dan ook voor een epidemie van hersentumoren. Maar of die er komt is allerminst duidelijk.
Kijk ook eens naar het volgende plaatje.
Daarin is te zien dat we sinds 2008 de belasting die nog als ‘acceptabel’ wordt aangemerkt voorbij zijn gevlogen. De grafiek gaat maar tot 2011. Je mag verwachten dat de lijn nog een keer stijl omhoog gaat bij het uitrollen van 4G.
De Duitse bouwbiologische richtlijnen uit 2008 zijn aan de hand van meer dan tienduizend metingen in woon- en werkomgeving door Duitse bouwbiologen opgesteld in samenwerking met artsen en wetenschappers. Ze zijn gebaseerd op natuur fysisch meetbare grootheden en gelden voor langdurige blootstelling. Zij liggen ver onder de huidige wettelijke normen van de Nederlandse overheid en de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO). Nu het in Frankrijk inmiddels is verboden voor kinderen tot 14 jaar om een mobiele telefoon op school bij zicht te dragen volgt België waarschijnlijk dit jaar met eenzelfde verbod. In Nederland moet de discussie nog beginnen en een dergelijk verbod lijkt ver weg.
Een laptop hoort niet op je schoot en zeker niet als het apparaat draadloos internet heeft. Bij elkaar geeft dat een belasting van 1.000.000 microWatt per vierkante meter. Op tafel zetten lijkt al een betere oplossing want het scheelt direct stralingsbelasting.
Behalve laptop, de GSM en de DECT telefoon geven ook apparaten als de magnetron, het waterbed, föhn en stofzuiger een stralingsbelasting. Minder voor de hand liggend maar wel de voorgaande genoemde apparaten versterkend, is het feit dat in de meest huizen gevlecht ijzer in de betonnen vloeren en muren heeft zitten.
Straling kan hierdoor het huis niet verlaten en blijft heen en weer kaatsen. Ook de koperdraden in de muren voor verlichting doen een duit in het stralingszakje en daarmee is de cirkel zo’n beetje rond. We worden bestraald in ons eigen in plaats van incidenteel in het ziekenhuis of de tandarts bij het maken van een foto.
Er zijn tegenwoordig hoogwaardige meters op de markt die het mogelijk maken om al deze straling inclusief de nog niet genoemde straling afkomstig uit de aarde zelf, te meten.
 
Het linkerplaatje is een meetinstrument dat op 9 plekken in een kamer wordt gezet en deze meting vertaald in kleuren. Hoe donkerder, des te meer straling er is.
De rechter met de antenne meet de straling afkomstig van GSM en UMTS en vertaald dit in een geluid en natuurlijk meetwaarden zoals eerder genoemd.
Wellicht is het verstandig om, afgaand op voorgaande informatie te kijken wat de lezer zelf zou kunnen doen om de straling in zijn huis te verminderen.
  1. Verwijder de magnetron uit uw huis! Dat klinkt nogal radicaal maar de magnetron is zeer schadelijk omdat de straling van het apparaat niet afneemt na gebruik, maar in je huis aanwezig blijft. Voedsel dat bereidt is in de magnetron bevat nog wel calorieën maar bevatten zeer weinig opneembare vitamines en mineralen.
  2. Telefoneer met een Dect of een GSM altijd van je oor af. Gebruik het liefst de speaker functie. Een telefoon dichtbij het hoofd geeft al na een paar minuten een warm oor en hoofd. Een teken dat er iets is verandert. Er zijn ook stralingsarme dect telefoons te verkrijgen maar het beste blijft die ouderwetse telefoon aan een draadje.
  3. Heeft u een wekkerradio? Plaats deze dan minimaal 3 meter van uw hoofd af. Een wekkerradio geeft net als de dect telefoon een pulsatie je kamer in. Veel beter is een wekker op een batterijtje of [alweer old-fashioned] een opwindbare. Een GSM hoort echt niet onder je kussen of naast je bed.
  4. Verwijder zoveel mogelijk het metaal uit uw bed. Waterbedden, ijzeren veren in het matras en dynamo’s om je matras te stellen veroorzaken een magneetveld en dat verstoort op den duur de diepe nachtrust. Een elektrische deken is minstens zo schadelijk als dichtbij een hoogspanningsmast wonen. Een hete kruik is ook lekker warm.
  5. Lig niet met uw hoofd tegen een muur aan waar een radiator hangt, of waar aan de andere kant van de muur een computer staat. Elektrische bedrading in de muur en onder het bed voor lampen en dergelijke veroorzaken eveneens ongewilde magneetvelden die het lichaam uit een diepe slaap houden.
  6. Radicaal maar het werkt wel; zet de hoofdschakelaar uit of alle groepen behalve die waar de koelkast op staat.
  7. Zet het draadloze modem elke avond uit. Zet het liefst alle apparaten uit als die niet meer gebruikt worden. Ook apparaten in slaap- of stand-by stand gebruiken niet alleen stroom, maar creëren een ongewenst magnetisch veld!
  8. Schaf apparaten aan met een kleiner vermogen, aangezien het magnetisch veld dan ook kleiner is. Een diesel auto is ‘schoner’ dan de benzine auto om nog maar te zwijgen over de elektrische auto!
  9. Loop regelmatig met blote voeten op de aarde of op het zand. Alleen door direct contact met de aarde te maken kan ons lichaam overtollig opgelopen spanning afvoeren aan het aardoppervlak.
  10. Laat je testen, dat scheelt verwarring en dan weet je waar je aan toe bent. Alles wat aandacht krijgt groeit dus wees niet bevreesd en richt je zeker niet voortdurend op een mogelijke dreiging. Dat is vragen om meer triggers zodat de aanwezige gevoeligheid over kan slaan in overgevoeligheid. Als dat zo is dan ben jij niet alleen van slag maar ook je immuunsysteem en zijn er meer omvattende maatregelen nodig.
Een leven lang gezond en vitaal met straling
Bovengenoemde maatregelen zijn geen oplossing voor het probleem, al kunnen ze een stuk aan klachten verminderen tot wellicht leefbaarder proporties. Een oplossing voor een heel groot gedeelte van de mensen werkt, is de personalFloww in combinatie met Floww druppels.
De Flowwdrops stimuleren het lichaam de stralingsbelasting af te voeren doordat het de cel communicatie hersteld. De personalFloww zorgt voor een afdoende bescherming buitenshuis tegen straling.
’s Nachts kan die heel goed onder het kussen gelegd worden voor een wel verdiende, diepe nachtrust. Je hele huis stralingsvrij kan ook. Laat dan door een ervaren stralingsdeskundige het huis door meten en een homeFloww set plaatsen. Dan wet je zeker dat je verder gevrijwaard bent van stralingsbelasting.

Noten:
Bron:
Hayo Bol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten