04-05-2015

HPV vaccinaties

gardasil hpv
Eind maart zond de Deense zender TV 2 een documentaire uit over HPV-vaccinatie: ‘De gevaccineerde meisjes: Ziek en bedrogen’. De makers van de documentaire volgden drie meisjes die na inenting tegen HPV met Gardasil last kregen van medische aandoeningen.
Twee Deense artsen zeiden dat ze in hun carrière nog nooit zoiets hebben meegemaakt. Ze waarschuwden de Deense nationale gezondheidsautoriteit het afgelopen jaar vier keer voor mogelijke bijwerkingen na vaccinatie tegen HPV.
Dr. Louise Brinth heeft 80 meisjes onderzocht waarvan ze vermoedt dat ze last hebben van bijwerkingen van HPV-vaccins. “Ze zijn allemaal duizelig, vallen flauw en hebben last van hoofdpijn, vaak chronische hoofdpijn,” zei ze. “Ze hebben buikpijn en zijn misselijk. Ze hebben last van spiertrekkingen en zijn buitengewoon moe. We zien een bepaald patroon ontstaan, waar onderzoek naar gedaan moet worden.”
Vier waarschuwingen

TV 2 vroeg de Deense gezondheidsautoriteit om alle beschikbare documentatie over het HPV-vaccinatieprogramma in Denemarken. Die ‘was vergeten’ de documentairemakers informatie te geven over de vier waarschuwingen van de artsen.
Deense gezondheidsinstanties beseffen dat de bijwerkingen serieus zijn en willen meer onderzoek doen. Het zal waarschijnlijk nog maanden tot jaren duren voordat men ontdekt wat er precies met de meisjes is gebeurd.
In Denemarken sterven jaarlijks 100 mensen aan baarmoederhalskanker. Per 10.000 vaccinaties worden er in het land 1 à 2 zeer ingrijpende bijwerkingen gemeld.
Meer kans op besmetting
Gardasil werd in 2009 in Denemarken op de markt gebracht. In 2008 was de jongste vrouw die in Denemarken aan baarmoederhalskanker stierf 30 jaar oud. Drie jaar na de introductie van Gardasil was de jongste vrouw die overleed aan baarmoederhalskanker 20 jaar oud.
Waarom is het aantal sterfgevallen door baarmoederhalskanker na de introductie van Gardasil gestegen? Uit een nieuwe studie is gebleken dat vrouwen die worden gevaccineerd tegen HPV, meer kans hebben om besmet te raken met de meer gevaarlijke varianten van het virus dan vrouwen die het vaccin niet krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten